Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

NON SONO UN MOSTRO TI DICO!


 Και έρχεται κάποτε η στιγμή που το όνειρο σου γίνεται πραγματικότητα. Γιατί για μένα ήταν ένα όνειρο, ένας στόχος που ήξερα πως κάποια στιγμή θα πραγματοποιόταν. Αυτή είναι η στιγμή και αυτή είναι ακόμα μια επιτυχία αυτού του βιβλίου, που στα έξη σχεδόν χρόνια κυκλοφορίας του μόνο χαρές μου χει δώσει. Χαρές που προέρχονται από μικρές και μεγάλες επιτυχίες.
Γιατί επιτυχία είναι να το έχουν διαβάσει τόσα παιδιά. Να έχεις πάει σε δεκάδες σχολεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο για να το παρουσιάσεις ή και για να δεις τη δουλειά που έχει γίνει επάνω σε αυτό. Επιτυχία είναι να έχει γίνει η αφορμή για ενημέρωση και επιμόρφωση ενηλίκων γύρω από τον αυτισμό.

Άνθρωποι να έχουν αναγνωρίσει τον εαυτό τους, το παιδί τους, ή ένα γνωστό τους στο πρόσωπο του Αγάπιου και να έχουν δώσει απαντήσεις στο "τι συμβαίνει".
Να έχει πάρει βραβεία και να έχει κάνει πολλές εκδόσεις.
Να έχει παρουσιαστεί τόσο θετικά από ανθρωπους που ασχολούνται με το παιδικό βιβλίο και να αποτελέι πλέον ένα βιβλίο αναφοράς στην παιδική λογοτεχνία, για τον αυτισμό, τη διαφορετικότητα, αλλά και για την προσωπική μου δουλειά.
Επιτυχία είναι να συνεχίζει να έχει την ίδια ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό, χρόνια τώρα.
Να έχει γίνει η αφορμή για την γνωριμία με τον αυτισμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας γενικότερα. (εκπαιδευτικό υλικό)
http://www.kedros.gr/spaw2/uploads/files/plisi_odhgos_11_06_15.pdf
Και σίγουρα αυτή η τελευταία επιτυχία ήταν μία από τις μεγαλύτερες του. Το τερατάκι μου ανοίγει τα φτερά του και πετάει σε άλλους ουρανούς. Τώρα θα μπορεί να διαβάζετε και σε μια άλλη γλώσσα, πλην της μητρικής του.
Μέχρι να έρθει η επόμενη μεγάλη επιτυχία του, που ξέρω πως είναι στο δρόμο κι ας αργεί, λέω να χαρώ την τωρινή!

 Σας ευχαριστώ όλους όσους έχετε διαβάσει και έχετε
αγαπήσει αυτό το βιβλίο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εκδόσεις Κέδρος και ειδικότερα στην Αγγελική Πορτοκάλογλου και στην Αριάδνη Μοσχονά.

 Ένα ακόμα  για τη μεταφράστρια του, την Κωνσταντίνα Μαύρου, για όλα όσα έκανε για αυτό το βιβλίο.

Μα το μεγαλύτερο ευχαριστώ είναι για σένα Αγάπιε, που ήσουν η αιτία για όλες αυτές τις χαρές!









http://www.edizionianicia.it/store/sindrome-di-asperger/353-non-sono-un-mostro-ti-dico-9788867092888.html