Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΛΕΩ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ

Ακόμα μία σχολική χρονιά τελείωσε. Ακόμα μία χρονιά, με το Τέρας να έχει το μεγαλύτερο αριθμό παρουσιάσεων, από τα υπόλοιπα βιβλία μου. Δεν ξέρω αν αυτό το προβάδισμα έχει ως αιτιολογία ότι πιθανότατα να είναι το ο καλύτερο βιβλίο μου ως τώρα. Κάτι που δεν θα μπορούσα εύκολα να το πω εγώ, ως δημιουργός του.
 Αυτό που είναι σίγουρο  είναι πως το συγκεκριμένο βιβλίο "πουλάει" ακόμα. Από τη μία γιατί εξακολουθεί να είναι το μοναδικό στο είδος του, από άποψη-τουλάχιστον θεματολογίας.
Από την άλλη, αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού, σε συνδυασμό με το εκπαιδευτικό υλικό του βιβλίου.
Φέτος, έγιναν και κάποια πράγματα για πρώτη φορά.
Το Γενάρη η Λέσχη Ανάγνωσης των εκδ. Κέδρος φιλοξένησε εμένα και το βιβλίο
Το Μάρτιο ο Αγάπιος βρέθηκε στην Πλατεία Συντάγματος. Οι μαθητές μπήκαν στη θέση ενός παιδιού με αυτισμό σε ένα χώρο όπως αυτόν.
Το Μάιο μια ομάδα δασκάλων γνώρισε πώς το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για δράσεις με στόχο την κατανόηση και αποδοχή μέσα στην τάξη.
Μα και τον Ιούνιο, εκεί στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς, ακριβώς την τελευταία μέρα, βρέθηκε για ακόμα μία φορά, σε σχολική τάξη.


Είμαι σίγουρη πως και η επόμενη χρονιά θα είναι γεμάτη παρουσιάσεις, αλλά και νέα σχέδια γύρω από το βιβλίο, που δεν λέει να παλιώσει!

Δεν είμαι τέρας, σου λέω! εκ. Κέδρος 2011
Non sono un mostro ti dico! Ed. Anicia 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου